Hur går löpträningen till?

Founder image

Först och främst - vem är din hund? 

Alla hundar är olika individer med helt olika förutsättningar. 

Innan vi tar emot en ny hund så önskar vi lite grundläggande information från dig som ägare.
Vilka förutsättningar har din hund? Är din hund frisk eller några kända skador etc.?
Hur är din hunds grundfysik? Vilket utgångsläge har vi? 

Vi önskar även information om andra saker som vi bör känna till under våra pass med din hund. Exempelvis stress vid hundmöten eller liknande beteenden. 

All information du som hundägare kan ge oss hjälper oss att ge din hund rätt förutsättningar!

Löpträningen påbörjas

 Vi inleder alltid passen med en rask promenad och småjogg som uppvärmning. 
Därefter påbörjas löpträningen som anpassas helt och hållet efter din hunds förutsättningar.
Utifrån din hunds fysik planeras oftast passen i en form av upptrappning där vi utökar varje pass med antingen distans, hastighet eller lite mer terräng och backar för att stimulera olika muskelgrupper hos hunden. 

Upplägget styrs även utifrån dig som ägare, om du har önskemål om något specifikt mål som du vill att vi uppnår med din hund. 

Efter passet går vi alltid ner hunden i varv så att musklerna inte kyls för snabbt och hunden får en chans att varva ner. 

Product image
Founder image

Varje hund är unik

Hos oss betalar du inte för tid eller distans eftersom varje hund är unik. 
Alla hundar som vi löptränar har helt olika förutsättningar och mål med träningen. Därför anpassas varje pass individuellt och vi kan inte i förväg uppge tidsåtgång eller distans för just din hunds löpträning. För att din hund ska få ett så optimalt löppass som möjligt med oss styrs varje pass utefter din hunds fysik, dagsform, erfarenheter med mera.

- eftersom din hund endast förtjänar det bästa! 

icon image

Alla hundar som löptränas av oss är försäkrade 

Din hund måste alltid vara veterinärförsäkrad för att få löptränas hos oss. Vi tillhandahåller extra försäkring (Självriskeliminering) samt ansvarsförsäkring på varje hund utöver eran egen försäkring.

icon image

En tränad hund är en lycklig hund

Genom kontrollerad fysisk aktivitet ger du din hund bättre möjligheter till ett långt, hälsosamt och friskt liv. Om din hund är fysiskt vältränad minskar risken drastiskt för skador i muskler och leder. Genom löpträning i sele stimuleras även hunden psykiskt och kan därmed få det enklare att hantera stress med mera. 

icon image

För att din hund endast förtjänar det bästa!

Vilket vi anser är att tillgodose hundens basala behov, som exempelvis motion. Tråkigt kanske du tänker, men vet du? Tänk vad du kan skämma bort och unna din hund mer om hunden får hålla sig i en bra form! Låt oss hjälpa er!